Klipp din häck

Klipp din häck

Det är juni nu och häckarna börjar växa igen. Dags att klippa häcken! Här är tips för häckklippning så att du kan hålla häcken i fin form:

1. Börja med att ta bort alla torra och döda grenar. Detta gör häcken mer luftig och ser friskare ut.

2. Klipp sedan häcken jämnt på en schakt eller något annat lämpligt stöd. Se till att inte klippa häcken för kort, det är bättre att lämna den lite högre än att klippa den för kort.

3. Fortsätt sedan med att klippa häcken på en 45-graders vinkel. Detta gör häcken mer tjock och frodig.

4. När du har klippt häcken på en 45-graders vinkel, klipp sedan häcken igen på en 90-graders vinkel från botten upp till höjden. Detta gör häcken tjockare och frodigare.

5. När häckklippning är gjord så ska du kontrollera att alla grenar är jämna och fina. Om det behövs, kan du använda en häcksax för att snygga till häcken ytterligare.

Följ dessa tips och du kommer att ha en vacker och frisk häck som ser fantastisk ut hela sommaren. Men det finns såklart undantag och det gäller om du har en häck av hassel eller hagtorn. Då brukar det vara bäst att klippa häcken bara någon gång per år, och det är oftast i början av våren. Med hagtorn kan du till och med låta häcken växa helt obegränsat, det är upp till dig! Det finns många olika sorters häckar och alla har olika klippbehov. Se till att du vet hur ofta du behöver klippa häcken och följ dessa tips för häckklippning så har du en vacker häck som ser fin ut hela sommaren.

Här i min trädgårdsblogg svarar jag även på frågor som har med trädgård att göra så är det någonting ni undrar inom trädgård så fråga på. Då kommer jag att svara i nästkommande inlägg.


Kommentarer är stängda.