Vill du börja på en ridskola?

Vill du börja på en ridskola?

Tjabba! Nu när ridsäsongen är tillbaka igen är det många som tycker om att gå på ridskola. Det är väldigt roligt och gulligt när barn är på en ridskola. De trivs väldigt bra med djuren där och lär sig mycket på kort tid jämfört med om de inte varit där. 

När du rider är det av största vikt att du har rätt utrustning. För att rida behöver du ridkläder och ridstövlar. Ridstövlarna är vanligtvis platta eller halvhuggna. Om du vill rida mer än en typ av häst eller ponny bör du köpa ridstövlar för specifika typer av hästar/ponnyer. Detta kan vara användbart om ridskolan berättar för dig vilken typ av hästar/ponnyer de har. Men du kan nog kanske få låna eller hyra kläder om du är ny och vill prova att gå på en ridskola. Det är dumt att köpa dyra kläder om du tröttnar efter några gånger. När jag var barn gick jag på en ridskola i Avesta och det gick 20 år och så en dag började jag igen. Det var en vän till mig som tog med mig till en nyare ridskola och jag upptäckte att jag fortfarande tyckte det var jätteroligt trots att det gått så många år. Jag vill ta tillfället i akt att bjuda in dig till en ridtur, kanske du också gillar det? Det här med hästar lär en att ta ansvar och så att ha en hobby är det viktigt att man har. Det är så många som inte gör någonting på sin fritid utan bara sitter framför teven och äter chips och går upp i vikt. Ut och hitta på någonting som är bra för dig och så träffar du folk som du har någonting gemensamt med. En ridskola är i alla fall för mig en bra plats att vara på!


Kommentarer är stängda.